Wat is een voertuigvolgsysteem en waarvoor kun je het gebruiken?

Een voertuigvolgsysteem is een technologie die wordt gebruikt in voertuigen om de locatie en de beweging van het voertuig te volgen en te registreren. Deze systemen zijn ontworpen om voertuigen te beschermen tegen diefstal en verlies, evenals om het beheer van de vloot te verbeteren. In deze blogpost zullen we een kijkje nemen op wat een voertuigvolgsysteem is en waarom het handig kan zijn voor jou.

1) Hoe werkt een voertuigvolgsysteem?

Een voertuigvolgsysteem wordt normaal gesproken geïnstalleerd in een voertuig door middel van een apparaat dat een GPS-ontvanger bevat. Dit apparaat zal de locatie van het voertuig bijhouden en deze gegevens verzenden naar een server systeem dat door de eigenaar van het voertuig kan worden beheerd. Het serversysteem verzamelt en analyseert de gegevens en stelt de eigenaar in staat om de locatie van het voertuig te bepalen en het gedrag van het voertuig te volgen.

2) Waarom zou je een voertuigvolgsysteem willen gebruiken?

Een voertuigvolgsysteem kan om verschillende redenen worden gebruikt. Veel mensen gebruiken het om de locatie van hun voertuig te volgen, in geval van diefstal of verlies. Dit betekent dat ze hun voertuig snel kunnen opsporen en terug kunnen krijgen. Het systeem wordt ook veel gebruikt voor bedrijven die een wagenpark beheren. Met behulp van het systeem kunnen zij de prestaties van de werknemers monitoren en de efficiëntie van de vloot verbeteren.

3) Wat zijn de voordelen van een voertuigvolgsysteem?

Een voertuigvolgsysteem heeft veel voordelen. Het is allereerst een uitstekende manier om de diefstal van voertuigen te voorkomen of op te sporen. Als een voertuig wordt gestolen, kan het systeem de locatie van het voertuig bepalen en de autoriteiten waarschuwen. Het systeem kan ook helpen om de prestaties van werknemers te verbeteren door het detecteren van overtredingen van de richtlijnen en de geografische locatie van het voertuig te registreren.

4) Welke soorten voertuigvolgsystemen zijn er?

Er zijn twee hoofdtypen van voertuigvolgsystemen: passieve en actieve systemen. Passieve systemen slaan de gegevens van het voertuig op en wachten op instructies om deze naar het serversysteem te sturen. Actieve systemen zenden de gegevens in real-time naar het serversysteem. Daarnaast zijn er ook hybride systemen die een combinatie van beide technologieën gebruiken.

5) Wat zijn de kosten van een voertuigvolgsysteem?

De kosten van een voertuigvolgsysteem variëren, afhankelijk van het type systeem en de vereisten van de gebruiker. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van enkele honderden euro’s tot duizenden euro’s, afhankelijk van hoe geavanceerd het systeem is en de grootte van de vloot.

Conclusie

Een voertuigvolgsysteem is een handige technologie die steeds vaker wordt gebruikt door bedrijven en individuen. Het biedt een effectieve manier om de locatie van voertuigen te volgen en te registreren en kan helpen bij het voorkomen van diefstal. Daarnaast kan het systeem de efficiëntie van de vloot verbeteren en helpen bij het monitoren van de prestaties van werknemers. Afhankelijk van de omvang van de vloot en de vereisten van de gebruiker, kunnen er verschillende soorten voertuigvolgsystemen en kosten worden overwogen. Dus, als je jouw voertuig of vloot wilt beschermen en efficiënter wilt maken, is een voertuigvolgsysteem misschien wel iets voor jou.

Bron: FleetGo