Veilig bouwomgeving creeeren met deze apparaten

Het is erg belangrijk dat iedereen op een bouwomgeving zeer veilig is om ongelukken te voorkomen. Er rijden namelijk dagelijks bouwmachines zoals graafmachines en vrachtwagens over de bouwomgeving. Dit zijn dus gevaarlijke omstandigheden en de kans op een ongeluk is vrij groot. Het is daarom handig en belangrijk dat jij  weet hoe je een veilige bouwomgeving voor je werknemer kan creëren en welke apparaten je daarvoor nodig hebt.

Bewegingsmelders

Het is erg belangrijk dat er meerdere bewegingsmelders geplaatst worden in de bouwomgeving. Op deze manier kan je namelijk toezicht houden op werknemers die een extreem gevaarlijke omgeving betreden. Vaak is het dan ook handig om een camerasysteem aan te schaffen zodat je er ook een beeld bij hebt. Ook kan je met een bewegingsmelders gemakkelijk zien welke machines zich aan het verplaatsen zijn. Als er bijvoorbeeld een zware machine gaat verplaatsen, dan kan je tijdelijk een bepaalde ruimte in de bouwomgeving afsluiten tot de zware machine weer stil staat. Zo voorkom je dat er per ongeluk een werknemers wordt aangereden door een zware machine. Naast dat bewegingsmelders voor extra veiligheid kunnen zorgen, is dit ook een handig systeem tegen inbraak. De meeste bewegingsmelders kunnen namelijk gekoppeld worden aan een camera en een alarm. Het is namelijk geen geheim dat er altijd duur apparatuur te vinden is in een bouwomgeving en dat weten criminelen ook.

Aanrijdbeveiliging

Het is erg belangrijk dat werknemers beschermd worden tegen zware machines die eventueel de werknemers over het hoofd zien. Als dit niet gebeurt dan kunnen er ongelukken ontstaan die voor werknemers fataal kunnen zijn. Werknemers kan je het beste beschermen door aanrijdbeveiliging buiten te plaatsen. Aanrijdbeveiliging vangt namelijk de machine zoals een graafmachine of een vrachtwagen op als deze een werknemer over het hoofd ziet of uit de bocht vliegt. Je kan het vergelijken met een vangrail want een vangrail is ook een soort aanrijdbeveiliging. Het is verstandig om in de werkomgeving een bepaalde strook vrij te maken waar machines en vrachtwagens mogen rijden maar dat het wel voor werknemers streng verboden is om over deze strook te wandelen. De zijkanten van de strook kan je dan voorzien van kolombeschermers of meerdere vangrails.

Camera

Het is erg belangrijk dat in de bouwomgeving altijd camera’s aanwezig zijn. Er moet namelijk altijd toezicht gehouden worden op de werknemers want in geval van nood moet er erg snel geschakeld worden. Dit kan bijvoorbeeld een vrachtwagen zijn die per ongeluk tegen een kolombescherming botst. Door camera’s op te hangen in de bouwomgeving weet je ook altijd waar zwaar materieel zich bevindt en waar werknemers zich bevinden. Zo kan je namelijk het beste ingrijpen wanneer dat nodig is want jij kan natuurlijk niet alles zien en ook niet constant aanwezig zijn in de bouwomgeving. Naast de veiligheid zorg je door camera’s op te hangen ervoor dat de kans ook erg klein is dat er ingebroken word. Het komt namelijk extreem vaak voor dat waardevolle metalen en gereedschap verdwijnen. In de meeste gevallen is dit dan gestolen door een werknemer of een inbreker.