Luchtkoeler

Een luchtkoeler lijkt veel op een mobiele airco en kan je in huis gebruiken om de woning te koelen. Uit de koeler blaast koele lucht en wordt warme lucht direct omgezet in verkoeling. Hiervoor maakt de luchtkoeler gebruik van water. Het is met de machine niet nodig om een slang naar buiten te hangen. Dit is fijn als je liever niet je raam s’nachts open laat staan. Of als je op een appartement woont waarbij een mobiele airco eigenlijk helemaal geen uitkomst biedt. Er zijn verschillende oplossing om de warme lucht om te zetten in verfrissende koele lucht. Op onze website kan je vrij eenvoudig aircoolers vergelijken. Je kan zo precies zien welke koelers een optie zijn om de lucht te koelen.

Hoe werkt een luchtkoeler?

Een luchtkoeler is eigenlijk een hele grote ventilator. Het grote verschil met een gewone ventilator is dat de lucht langs water geblazen wordt. Het waterelement zorgt ervoor dat er afgekoelde lucht geblazen wordt. Vooral op warme dagen ervaar je meestal dat een ventilator vooral veel warme lucht blaast. Dit is natuurlijk niet prettig en gelukkig kan een aircooler de oplossing bieden. Online aircoolers vergelijken geeft je een beeld van de mogelijkheden. Je kan ook zien wat de verschillen zijn in vermogen per luchtkoeler. Sommige luchtkoelers koelen de lucht in een grote ruimte zoals een woonkamer. Maar er zijn ook koelers die enkel de slaapkamer een paar graden kunnen koelen. Via onze website kan je verschillende koelers met elkaar vergelijken en de juiste machine uitzoeken.